11 Mayıs 2008 Pazar

* ZER-EFŞAN * TEZHİB KURSU


Sitemizin internette ilk kez yer aldığından bu yana geçen 7 yılı aşan sürede bize ulaşan mesajlarınızın önemli bir kısmı Hat; Tezhib; Ebrû gibi geleneksel Türk Sanatlarını öğrenmek isteyenlerin "adres sorma" taleplerini içermekteydi.


Bunu dikkate alarak bu websitesinde eserlerinden bazılarını görebildiğiniz müzehhibe Müzehher Özdallı BİCE'den tezhib öğrenmek isteyenler için

Ankara'da Zer-Efşan Tezhib Kursu organize edilmiştir.


Geleneksel tarzda "usta-çırak" ilişkisi çerçevesinde Tezhib eğitimi alarak "eser üretecek derecede tezhib öğrenmek" isteyen Ankara'daki ve sadece bayan ziyaretçiler bir mail ile tezhib@gmail.com adresine başvurdukları takdirde talepleri değerlendirilecek ve sanatçı tarafından bilgilendirileceklerdir.


KURS HAKKINDA BİLGİLER:



* Kurs Başlangıcı: Her bir kursiyer için bire-bir eğitim esas olduğundan her an başvuru mümkündür.



* Yaz döneminde de kurs programı devam etmektedir.
* Kurs Süresi : Haftada bir gün olan kurs saatleri ; kursiyerin özel şartları ve kurs programının müsait oluşuna göre belirlenir.


* Kurs Ücreti: Kurs ücreti aylık 120 YTL'dir.


Zer-Efşan Tezhib Kursu'na katılım talebinizi iletmek ve kursa ilişkin diğer bilgileri öğrenmek üzere tezhib@gmail.com adresine e-mail ile başvurabilirsiniz.























(*) Zer-Efşan : Kelime anlamı : Altın saçılmış ; tezhibde bir süsleme tarzı; Türkistan'da Seyhun-Ceyhun arasındaki Semerkand ovasının adı.

Hiç yorum yok: